Лагард обіцяє посилити моніторинг і допомогу країнам

Лагард обіцяє посилити моніторинг і допомогу країнам

Укрінформ
Керуючий директор Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард обіцяє допомогу в подоланні фінансових ризиків задля досягнення стійкого і збалансованого зростання.

Про це йдеться в заяві глави МВФ за підсумками засідання міністрів фінансів і центральних банків Групи 20 (G20), що завершилось у суботу в німецькому Баден-Бадені.

"Оскільки глобальні фінансові умови можуть посилитися, ми маємо намір підтримати наших членів в управлінні ризиками, що спричинені надмірною волатильністю потоків капіталу. Ми активізуємо наші інструменти моніторингу та готові надати консультації з питань політики, в тому числі макропруденціальної політики, а також зміцнення потенціалу та фінансової підтримки", - йдеться в заяві, що є в розпорядженні Укрінформу.

На думку глави МВФ, сильна монетарна, фіскальна і структурна політика має більше, ніж колись, значення для майбутнього світової економіки. Досягнення сильного, стійкого, збалансованого і всеосяжного зростання можливе лише за умови всеосяжної співпрацї та проведення "правильної політики", переконана Лагард. Вона зазначила, що нині економічне зростання набирає обертів у всьому світі й "є ознаки того, що світова економіка досягла поворотного моменту, хоча невизначеності залишаються", однак хибна політика може зупинити процес.

Лагард вважає, що зустріч вчергове продемонструвала, що G20 забезпечує "критичну платформу для великих економік для спільної роботи у встановлених рамках".

Однак згідно з повідомленнями, що надійшли з Баден-Бадена, завершилася дводенна зустріч не настільки продуктивно, як хотілося би більшості її учасників. Міністри та банкіри не змогли досягти єдності щодо питання включення до підсумкового комюніке положення про те, що країни беруть на себе зобов'язання щодо боротьби з протекціонізмом і просуванням вільної торгівлі.

Причиною стала відмова підписатися під таким документом глави Мінфіну США Стівена Мнучина. Через американську позицію не було внесено до підсумкового документа пункт про боротьбу з глобальним потеплінням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-