Зубко вимагає, щоб Рада виділила день під пакет з енергоефективності

Зубко вимагає, щоб Рада виділила день під пакет з енергоефективності

Укрінформ
Кабінет міністрів наполягатиме, аби у парламенті був окремий день для розгляду пакету законопроектів з енергоефективності.

На цьому наголосив віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко в інтерв’ю «Громадському радіо»

За його словами, наступного пленарного тижня відбудеться засідання двох комітетів - з питань будівництва і ЖКГ та комітет з ПЕК, де остаточно буде обговорено питання, які стосуються узгодження всіх пунктів законопроектів.

«Ми визначили 1 квітня як орієнтовну дату, щоб розпочати процес створення фонду. І сьогодні очікуємо ухвалення у парламенті законів, які дозволять запровадити його. Це не тільки закон про Фонд енергоефективності, а й закон «Про енергоефективність будівель», «Про комерційний облік» і закон «Про житлово-комунальні послуги», - зазначив Зубко.

За його словами, наступного тижня в Україну прибуде представник ЄС Катерина Матернова, яка допомагає нашій країні у підготовці та впровадженні Фонду енергоефективності.

«Думаю, буде додаткова зустріч з депутатами, аби проговорити необхідність ухвалення цих законів. У парламенті є величезна кількість депутатів, які чекають цього закону. Тому в понеділок будемо визначатися із днем, щоб розглянути важливі для країни закони», - наголосив Зубко.

На його думку, ухвалення енергетичного пакету законопроектів дасть Україні фундаментальну базу, яка дозволить впроваджувати заходи, реалізовані у європейських країнах, які довели результативність.

«У нас є всі шанси бути енергонезалежними через енергоефективність, а не тільки за рахунок збільшення видобутку власного газу», - зауважив Зубко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-