Німецький експорт до України зростає випереджальними темпами

Німецький експорт до України зростає випереджальними темпами

Укрінформ
Вперше за чотири роки німецький експорт у країни Східної Європи в 2016 році зріс у відсотковому співвідношенні сильніше, ніж експорт товарів і послуг з Німеччини в цілому.

Про це йдеться в повідомленні Східного комітету німецької економіки.

За даними Федерального статистичного відомства, загальне зростання німецького експорту склало в 2016 році близько одного відсотка. Потік товарів і послуг до 21 країни, які курирує Східний комітет німецької економіки, збільшився майже на 4 відсотки. Його грошовий обсяг склав 53,9 мільярда євро, що на 2 мільярди більше, ніж у 2015 році.

Найшвидше зростав німецький експорт в Україну. Він збільшився на 550 мільйонів євро, що на 18 відсотків більше, ніж рік тому.

Важливу роль у позитивній динаміці, за словами голови комітету Вольфганга Бюхеле зіграв і активний попит на продукцію з Німеччини в країнах Південно-Східної Європи.

Водночас у повідомленні йдеться про падіння обсягів експорту з Німеччини до ряду країн, що зумовлено економічними проблемами в цих державах. Зокрема, експорт у Білорусь скоротився на 10 відсотків, у Казахстан - на 12 відсотків, а в Азербайджан - на 52 відсотки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-