Дорогий газ: Луценко доручив перевірити, чи він насправді австрійський

Дорогий газ: Луценко доручив перевірити, чи він насправді австрійський

Укрінформ
За даними прокуратури, природний газ поставляється в Україну не з Австрії, а, скоріш за все, із словацької перемички на кордоні. Саме тому Генеральна прокуратура має перевірити, як Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, (НКРЕКП) визначає собівартість газу та визначає тариф.

Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко на нараді щодо стану виконання органами прокуратури у 2016 році покладених на них функцій і завдань, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“До них же (НКРЕ - ред.) питання, як формується тариф газу? З чого складається його собівартість? Бо зараз ми платимо за газ, який нібито поступає нам із Австрії. Наскільки ми володіємо інформацією, ні з якої Австрії він до нас не поступає. У кращому випадку - із словацької перемички за 10 кілометрів від українського кордону. Я хочу дізнатися, чи правда це. І якщо правда, то хто за це буде відповідати?”, - заявив він.

Як повідомляло агентство, Юрій Луценко доручив, щоб ГПУ у 2017 році провело дослідчу перевірку стосовно того, як Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, (НКРЕКП) затверджує та контролює тарифи на житлово-комунальні послуги для населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-