Нафта дешевшає на даних про зростання запасів у США

Нафта дешевшає на даних про зростання запасів у США

Укрінформ
Ціни на нафту в четвер демонструють негативну динаміку, відіграючи дані від міністерства енергетики США про зростання запасів "чорного золота" в країні.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість квітневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,51% - до 56,51 долара за барель. Ціна березневих ф'ючерсів на нафту марки WTI зменшилася на 0,61% - до 53,55 долара за барель.

Міненерго США в середу повідомило, що комерційні запаси нафти в країні (виключаючи стратегічний резерв) за тиждень, що завершився 27 січня, зросли на 6,5 мільйона барелів - до 494,8 мільйона барелів. При цьому аналітики вважали, що показник збільшився лише на 3,3 мільйона барелів - до 491,6 мільйона барелів.

Додатковий тиск на динаміку нафтових цін у четвер надає фіксація інвесторами прибутку після ралі на ринку днем раніше. Вартість "чорного золота" за підсумками торгів середи збільшилася приблизно на 2% на тлі повідомлень про скорочення країнами ОПЕК та іншими державами видобутку нафти в рамках відповідної угоди.

ОПЕК 30 листопада домовилася про зниження свого видобутку на 1,2 мільйона барелів на день - до 32,5 мільйона барелів. Країни, які не входять в ОПЕК, 10 грудня погодили скорочення свого видобутку сумарно на 558 тисяч барелів на добу, в тому числі Росія - на 300 тисяч барелів. Угода укладена на перше півріччя 2017 року з можливістю пролонгації.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 56,56 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 56,59 долара за барель, що на 21 цент нижче рівня закриття торгів ($56,80).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-