Китайці можуть купити частину української зернової корпорації

Китайці можуть купити частину української зернової корпорації

Укрінформ
Активи Державної продовольчо-зернової корпорації України оцінюються у 3,9 млрд грн, частину з них може викупити китайська сторона.

Про це в інтерв'ю "Новому времени" сказав в.о. голови Державної продовольчо-зернової корпорації України Олександр Григорович.

"Я розраховую, що ми покажемо в бухгалтерському звіті зміну вартості активів. Якщо говорити про цифри, то якщо раніше нас оцінювали в 729 млн грн, наразі - це вже 3,9 млрд грн. Китайці розглядають варіант часткового викупу", - зазначив Григорович.

За його словами, китайські партнери отримали пропозицію про участь у приватизації від міністра агрополітики і від самої держкорпорації: "Вони зацікавлені цією пропозицією. Але хочуть офіційного роз'яснення: який порядок, процедура, терміни, умови. Тобто, більш чіткої інформації".

Григорович наголошує, що продаж необхідно здійснювати на вигідних для держави умовах.

"Щоб не вийшло так, що ми організуємо приватизацію, а в підсумку втратимо навіть те, що мали. Тут потрібно діяти продумано і орієнтуватися на досягнення кращого результату. А який спосіб вибрати - я думаю, що Фонд держмайна знайде і запропонує кращий варіант. Це може бути конкурс або аукціон", - вважає він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-