Товарообіг України з Катаром не відповідає можливостям – Гройсман

Товарообіг України з Катаром не відповідає можливостям – Гройсман

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман у п'ятницю зустрівся із радником Еміра Катару з питань культури доктором Хамадомбін Абдулазізом Аль-Каварі, під час якої обговорили практичні заходи щодо поглиблення співробітництва України та Катару в різних сферах.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Двосторонній товарообіг держав не відповідає можливостям держав та має значний потенціал до його збільшення", - наголосив Гройсман.

Україна найближчим часом очікує делегацію представників бізнесу з Катару, під час якої, зокрема, будуть обговорювати питання розширення можливостей для інвестування.

Під час зустрічі також йшлося про обмін візитами прем’єр-міністрів двох країн, покликаних активізувати взаємодію України та Катару в торговельно-економічній та фінансовій сферах.

Прем’єр-міністр подякував Катару за підтримку в рамках ООН під час розгляду українського питання, зокрема резолюцій "Територіальна цілісність України", прийнятої Генеральною Асамблеєю ООН 27 березня 2014 р., а також "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та м. Севастополь", прийнятої 15 листопада 2016 р.

Обговорюючи питання взаємодії двох країн в гуманітарній сфері, зокрема в рамках ЮНЕСКО, з українського боку було висловлено готовність розглянути кандидатуру катарської сторони на посаду Генерального директора ЮНЕСКО.

"Україна з усією відповідальністю розглядає Вашу кандидатуру з урахуванням високого рівня партнерських відносин між нашими державами", - зауважив Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-