До портів Маріуполя й Бердянська їдуть урядові ревізори

До портів Маріуполя й Бердянська їдуть урядові ревізори

Укрінформ
Протягом наступних тижнів у Маріупольському та Бердянському морських портах, де були зафіксовані випадки невиконання дерегуляційних рішень уряду, буде проведено моніторинг діяльності контролюючих служб.

Про це повідомили в ході наради заступника міністра інфраструктури Юрія Васькова з адміністрацією Маріупольського та Бердянського морських портів, повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.

«У ході наради присутні домовились про план покращення взаємодії між усіма сторонами процесу, щоб дерегуляційні рішення виконувались. Протягом наступних тижнів в обох портах по всіх суднах триватиме моніторинг з аналізом роботи кожної з контролюючих служб», - йдеться у повідомленні.

Причиною наради стало те, що останнім часом міністерство почало отримувати сигнали від капітанів суден, які заходять у ці порти, а також від адміністрації портів, про випадки невиконання дерегуляційних рішень уряду. Наприклад, згідно з озвученою в ході наради статистикою, в Бердянському морському порту митна служба піднімалася на борт суден, що заходили в порт, практично у 100% випадків. При цьому, в інших 12 українських портах показники огляду суден досягають максимум 10%, а в цілому прагнуть до нуля.

«Наша позиція полягає в тому, що комісійний процес не повинен впливати на виконання вантажних робіт. При постановці судна до причалу відразу повинні починатися вантажні роботи. Судна не мають простоювати годинами. Це вкрай несприятливо позначається на конкурентній привабливості порту і загальній логістиці. Це особливо важливо для портів Азовського регіону», - підкреслив Васьков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-