Омелян: Ryanair сьогодні може оголосити про скасування польотів в Україну

Омелян: Ryanair сьогодні може оголосити про скасування польотів в Україну

Укрінформ
Через позицію аеропорту "Бориспіль" сьогодні ймовірно буде оголошення про скасування польотів лоукосту "Ryanair" в Україну.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав міністр інфраструктури Омелян, коментуючи прес-конференцію гендиректора аеропорту "Бориспіль" Павла Рябікіна, під час якої останній заявив, що договір з "Ryanair" не може бути підписаний через низку причин.

Міністр нагадав, що є "указ президента, "який чітко визначає завдання для Кабінету Міністрів України: збільшити кількість авіарейсів до аеропортів держав-членів Європейського Союзу, у тому числі із залученням авіаперевізників, що працюють за моделлю "лоу-кост".

Читайте також: Ryanair прийде в Україну за будь-яких обставин - Омелян

При цьому, Омелян натякнув на змову керівництва летовища та однієї з українських авіакомпаній-мононополіста.

"Не буду навіть згадувати, скільки годин тривали переговори аеропорту Бориспіль, міністерства інфраструктури і Раянів. Як спершу Бориспіль ігнорував будь-які пропозиції до обговорення впродовж 2016 року, як в.о. керівника Звонарьов, погодившись з усіма пропозиціями в присутності майбутнього керівника, навідріз відмовився їх затвердити. Так, саме той Звонарьов, який своїм судовим позовом, підтриманим Дніпровським судом, заблокував прозорий конкурс у 2015 році. Як керівництво Борисполя вибігало зі словами: "я мушу зателефонувати керівництву національного перевізника"", - заявив Омелян.

Міністр підкреслив, що аеропорт Львів, який також має приймати рейси лоукосту "Ryanair", немає жодних проблем, про які заявляють в "Борисполі".

"Дивно, що один із найкращих юристів України не знає, що конфіденційні умови договору розголошувати заборонено, а особливо фантазувати на їх тему, коли навіть аеропорт Львів підписав контракт без цих позицій", - зазначив Омелян, коментуючи заяви Рябікіна.

Омелян також скептично прокоментував вимоги аеропорту "Бориспіль", через які летовище начебто не може приймати у себе рейси "Ryanair".

"Просто дивує, наскільки ж небажаним є прихід Ryanair до України, що ані Указ президента - не указ, ані інтереси українців, які б завдяки дешевим цінам на квитки могли б відкритим для себе світ - не аргумент. Так можна і сказати: ми не хочемо Ryanair, бо аеропорт не зможе зробити три додаткові виходи на посадку, а також не зможе розширити зону отримання багажу для транзитних пасажирів", - зазначив міністр.

Також міністр пригадав "недавній репортаж на 1+1, в якому українців переконували, що 500 доларів за авіаквиток - це добра ціна, а 20 євро за такий же переліт - це непосильно і непотрібно нікому. Дивно, що Ryanair вимагає взагалі якісь умови, вони б мали займатися благодійністю, взяти кредит в доларах під 25% річних в Приватбанку і дати можливість безтурботного подальшого збагачення для українських топ-державних службовців і олігархів", - іронічно додав також Омелян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-