Ryanair прийде в Україну за будь-яких обставин - Омелян

Ryanair прийде в Україну за будь-яких обставин - Омелян

Укрінформ
Ryanair рано чи пізно буде в Україні.

На цьому наголосив міністр інфраструктури Володимир Омелян, оприлюднивши вимоги, що були поставлені перед гендиректором аеропорту "Бориспіль" при його призначенні на посаду та у зв'язку з його заявами щодо заходження в Україну Ryanair, у Facebook

"Нагадую свої вимоги до керівника Борисполя, які я озвучив публічно 16 листопада 2016 року, і він публічно з ними погодився. Навмисне роблю ці вимоги публічними. Так само і переможець повинен взяти на себе публічні зобов'язання, мати повну владу і можливість виконати заплановане, але і нести повну відповідальність за результати своєї роботи", - зазначив Омелян.

Він наголосив, що беззбиткова робота летовища залежить зовсім не від умов, на яких заходить в Україну лоукост "Ryanair" та починає співпрацю з аеропортом "Бориспіль", а у тому числі, від вирішення завдань, які були поставлені перед новим керівником летовища. 

Так, за словами міністра, протягом 6-місячного періоду новий гендиректор повинен: 

- провести і результативно завершити переговори з авіакомпаніями-лоукостами і забезпечити виконання ними рейсів з вільних на сьогодні терміналів B або F;

- забезпечити рівний доступ до послуг і потужностям аеропорту з урахуванням частоти рейсів і обгрунтованих запитів авіакомпаній.

Також, у "Борисполі" має бути наведений порядок і забезпечена прозорість щодо оренди в аеропорту і паркувальних місць.

Крім того, протягом року в "Борисполі" мають:

- вирішити питання з недобудованим паркінгом та забезпечити належний сервіс на приаеропортовій території;

- провести корпоратизацію аеропорту.

Протягом двох років в аеропорту мають забезпечити мінімум 40% надходжень до бюджету летовища від неавіаційних послуг.

"Можна довго пояснювати, чому "ні", а можна зробити, щоб було "так". Аеропорт Львова контракт з Ryanair підписав без жодних вмовлянь з боку Кабміну, бо чудово розуміє перспективу і планує європейське майбутнє", - підкреслив при цьому міністр.

Читайте також: "Бориспіль" веде переговори із трьома лоукостами

Він також наголосив, що лоукост буде працювати в Україні, незалежно від спротиву, який здійснюється щодо його заходу в Україну.

"Ryanair буде в Україні рано чи пізно. З цим міністром/директором аеропорту/МАУ чи без", - зазначив Омелян.

Як повідомлялося, сьогодні гендиректор аеропорту "Бориспіль" Павло Рябікін заявив, що летовище може не підписати договір з Ryanair в тому випадку, якщо умови такого контракту будуть не вигідні Україні. Раніше Рябікін також заявив, що лоукост "Ryanair" може завдати збитки летовищу в розмірі 2 млрд грн на рік. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-