Нафтогаз сплатив рекордну суму дивідендів в історії України

Нафтогаз сплатив рекордну суму дивідендів в історії України

Укрінформ
Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» завершила переказ до державного бюджету дивідендів за 2016 рік у розмірі 13,3 млрд грн. 

Про це повідомляє прес-служба компанії. 

«Це рекордна сума, яка була виплачена до бюджету державною компанією у вигляді дивідендів за всю історію незалежності України», - підкреслили в Нафтогазі.

Крім того, Нафтогаз перерахував до бюджету авансові внески з податку на прибуток, нараховані на суму дивідендів, у розмірі 2,4 млрд грн.

За словами голови правління НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва, формування прибутку компанії у розмірі 26,5 млрд грн за підсумками 2016 року стало можливим завдяки послідовній роботі з реформування Нафтогазу та енергетичного сектору України, яка проводилась протягом останніх трьох років. 

«Сьогодні ми бачимо перші результати реформ, які продовжують реалізовуватись, незважаючи на значний спротив. Ми довели, що державний сектор економіки може та має бути ефективним. Відмова від корупції, перехід до прозорих бізнес-процедур за кращими світовими зразками, активна робота на зовнішніх ринках, відстоювання інтересів Нафтогазу в міжнародних судах, – все це привело до значного позитивного фінансового результату», – зазначив Коболєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-