Європа готова розглянути Україну як точку дислокації газового хабу — Шефчович

Європа готова розглянути Україну як точку дислокації газового хабу — Шефчович

Укрінформ
Європейський Союз готовий розглянути можливості зі зберігання газу своїх компаній в українських сховищах після створення на їх базі митного складу.

Про це на прес-конференції у Європейському парламенті під назвою "Україна як стратегічний енергетичний партнер ЄС" сказав віце-президент Європейської комісії з питань Енергетичного співтовариства Марош Шефчович, пише НАК "Нафтогаз України" у Facebook.

"Україна має найбільш розгалужену мережу газопроводів, а також одні з найбільших газосховищ. Нас дуже надихають нещодавні зміни в бізнес-моделі українських газосховищ. Тепер європейські компанії можуть зберігати там газ і використовувати його пізніше. Я вважаю, що ця великонадійна зміна бізнес-моделі свідчить про те, що у майбутньому ці велетенські газосховища можуть стати стратегічним активом для енергетичної безпеки в Європі", - сказав Шефчович.

Він вкотре наголосив, що Україна є важливим транзитером російського газу до Європи.

"Ми глибоко переконані, що вона має залишатися ним і в майбутньому. Водночас ми бачимо великий потенціал України як майбутнього постачальника газу і співпрацюємо з українськими партнерами в різних сферах: від енергоефективності до розвідки газових родовищ", - додав Шефчович.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-