Товарообіг між Україною та Чехію зріс на третину

Товарообіг між Україною та Чехію зріс на третину

Укрінформ
Двосторонній товарообіг між Україною та Чехію після серйозного спаду протягом 2014-15 років пішов вгору і за перший квартал поточного року зріс на третину.

Про це в інтерв'ю Укрінформу розповів в Надзвичайний та Повноважний Посол України в Чеській Республіці Євген Перебийніс.

"Якщо ми подивимося на торгівлю за 3 місяці цього року, то побачимо: товарообіг за цей період склав 315 млн дол., що на 32% більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року", - поінформував посол.

При цьому він акцентував увагу на тому, що український експорт у порівнянні з 3 місяцями 2016 року зріс на 40%. За даними української сторони, в 2016-му двостороння торгівля зросла майже на 20%, її обсяг перевищив 1,2 млрд дол. З них український експорт становив 560 млн дол. (зростання майже на 4%), імпорт – 654 млн дол. (приріст на 36%).

Серед найбільш успішних прикладів економічної співпраці дипломат назвав проект Skoda Auto, яка має завод Eurocar на Закарпатті. Україна наразі закликає чеський бізнес продовжувати інвестиційну співпрацю, створювати інші підприємства на території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-