Nord Stream-2: Єврокомісія просить мандат на переговори з Росією

Nord Stream-2: Єврокомісія просить мандат на переговори з Росією

Укрінформ
Єврокомісія направила запит до Ради ЄС щодо отримання мандату на проведення переговорів з Росією про умови будівництва газопроводу «Північний потік-2».

Про це оголосив у п’ятницю віце-президент Єврокомісії з питань енергетичного союзу Марош Шефчович, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Створення добре диверсифікованого і конкурентного ринку газу є пріоритетом стратегії енергетичної безпеки ЄС і цілей Енергетичного союзу. Ми вже неодноразово заявляли, що «Північний потік-2» не відповідає цілям Енергетичного союзу. Натомість, якщо, незважаючи на це, газопровід буде побудовано, як мінімум, ми повинні забезпечити, що він буде функціонувати прозоро та у відповідності до правил енергетичного ринку ЄС», - заявив Шефчович.

У Єврокомісії направили запит до Ради ЄС щодо отримання мандату на переговори з РФ відносно ключових принципів із функціонування проекту газопроводу «Північний потік-2».

Єврокомісія має за мету забезпечити умови, за якими, у випадку будівництва газопроводу, він діятиме згідно із законодавством ЄС та міжнародним правом.

Як відомо, головною метою будівництва Росією «Північного потоку-2» є виведення України із системи транзитного постачання російського природного газу до Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-