Справа Міндоходів: Насіров розповів про свою участь у спецоперації

Справа Міндоходів: Насіров розповів про свою участь у спецоперації

Укрінформ
Відсторонений від посади голова ДФС Роман Насіров підтвердив, що брав участь в спецоперації проти колишніх податківців включно з їх затриманням. 

Деталі він оприлюднив в соцмережі Facebook

«Заступник генпрокурора Анатолій Матіос розсекретив мою участь у підготовці спецоперації з затримання екс-працівників «Мінздоху» (Міністерства доходів та зборів. - Ред.), після чого чимало журналістів хочуть почути від мене більше подробиць. Ось вони... Після перемоги на конкурсі на главу ДФС однією з задач, які поставив перед собою, була боротьба з так званими податковими «ямами», «оптимізаторськими» майданчиками, «скрутками» і т.д. Ми з командою потратили близько року, аби скласти всі пазлики тієї корупційної картини відмивання коштів у так званому «Мінздоху»: йшлося не тільки про виявлення самих «ям», але й встановлення всіх учасників цих оборудок – від імен тодішніх посадових осіб до назв комерційних структур. Коли потрібний матеріал було накопичено, ДФС передала його в повному обсязі до Генпрокуратури, яка розпочала своє власне розслідування. Далі ви вже все знаєте», - написав Насіров.

Він також наголосив, що головна заслуга цієї спецоперації не в тому, що вдалося зафіксувати 97 млрд грн збитків, завданих державній скарбниці діяльністю колишнього керівництва Міністерства доходів та зборів. 

«Ми з командою ДФС позакривали всі ті «ями» та «майданчики», зруйнували «скрутки», і з того часу мільярди з тіньової економіки потекли до бюджету країни. Можу назвати один тільки показник: 2016-го року доходи зведеного бюджету у порівнянні з 2015-им виросли більш ніж на 170 млрд грн при тому ж курсі гривні. Ось це справжня сенсація, про яку не говорять: відбувалася не заміна одних схемотехніків на інших, а реальна боротьба з корупцією», - підкреслює відсторонений за підозрою в корупції голова ДФС.

За словами Насірова, на початку цього року (за січень) надходження ПДВ зросли до рекордної позначки - 37,1 млрд грн, а за січень-лютий сумарно майже 70 млрд грн. 

«Показники ДФС на початку цього року – це результат дворічної клопіткої роботи. За цей час загальні надходження зросли майже вдвічі і закладено фундамент для подальшого росту», - підсумував Насіров та проілюстрував викладки графіками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-