Аваков: Затриманим екс-податківцям суд призначив 444 мільйони застави

Аваков: Затриманим екс-податківцям суд призначив 444 мільйони застави

Інфографіка
Укрінформ
Затриманим в рамках спецоперації колишнім керівникам податкових адміністрацій судом призначено заставу на загальну суму 443,988 мільйона гривень.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков у своєму Твіттері, виклавши дані щодо розмірів застав, які обрав "кліменківцям" суд, та обсягів вилученого. 

Раніше голова МВС під час Години запитань до уряду у Верховній Раді заявив, що затримані у "справі Міндоходів" екс-податківці вже внесли 350 млн грн застави, призначеної судом як запобіжний захід. Про це поінформував Департамент комунікації МВС. 

За його словами, розглянуті всі запобіжні заходи в судах щодо працівників Міндоходів часів президентства Віктора Януковича.

«Ми маємо біля 350 млн застави, і сім чоловік зараз заарештовані, а декілька людей, на яких рішення суду іде особисте зобов’язання та незначні застави, то ми приймаємо рішення разом з прокуратурою подавати апеляцію», – сказав міністр.

Як повідомлялося, 24 травня у ході спецоперації Військової прокуратури та Нацполіції було проведено 454 одночасні обшуки у 15 областях, під час яких затримали 23 екс-керівників обласних податкових адміністрацій. Їх обвинувачують у тому, що вони виконували вказівки екс-президента Януковича та екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка із організації незаконної діяльності так званих "податкових майданчиків". 

За даними МВС, йдеться про 96 млрд грн, які з 2011 по 2014 рік були вилучені з державного бюджету шляхом незаконного ухилення від сплати податків підприємствами на користь керівника та членів злочинної організації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-