Україна - Польща: зростання товарообміну на 39% недостатнє - польський урядовець

Україна - Польща: зростання товарообміну на 39% недостатнє - польський урядовець

Укрінформ
В економічних відносинах України і Польщі після кількох років стагнації спостерігається позитивна динаміка, у першому кварталі товарообмін між країнами зріс майже на 40%.

Про це заявив заступник міністра розвитку Польщі Єжи Квецінський у четвер у Варшаві під час VI міжнародного форуму “День українського бізнесу”, повідомляє власний кореспондент  Укрінформу.

“Після стагнації 2014-2015 років у 2016 році товарообмін між країнами зріс на 17% і становив майже 6 млрд євро. Оптимізму додає також перший квартал цього року: спостерігається зростаннях товарообміну на 39%”,- підкреслив Квецінський.

Водночас він наголосив, що рівень товарообміну між Україною і Польщею усе ще є невисоким. У загальному товарообміні інших країн із Польщею частка України становить лише 1,5%, у той час як Німеччини - 27%, тож Україна перебуває у другій десятці списку економічних партнерів РП.

“З огляду на потенціал, Україна має бути не 15-м чи 16-м, а стати другим або третім економічним партнером Польщі”, - наголосив польський урядовець.

Він висловив сподівання, що поштовхом до активнішого розвитку економічних відносин між державами буде ефективне застосування угоди про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС.

“Українська економіка відштовхнулася від дна, і ми зацікавлені у співпраці”,- наголосив заступник міністра розвитку РП.

Квецінський зазначив, що напрямом, якому треба приділити значну увагу у двосторонніх економічних відносинах, є взаємні інвестиції, рівень яких залишається дуже низьким.

“На інвестиції польського бізнесу в Україні впливають ризики, у першу чергу політичні”,- констатував урядовець, висловивши сподівання, що ситуація поступово поліпшуватиметься.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-