Омелян про транзит: застосуємо всі можливі варіанти в обхід Росії

Омелян про транзит: застосуємо всі можливі варіанти в обхід Росії

Укрінформ
Переговори щодо транзитних перевезень через Російську Федерацію, яка визнана країною-агресором, є неможливими.

Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час зустрічі з членами ради Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України.

"Щодо питання транзитних перевезень через Російську Федерацію, міністр зазначив, що будь-які переговори з країною-агресором є неможливими", - повідомила за підсумками зустрічі прес-служба міністерства.

«Ми намагатимемося максимально розвивати інші маршрути в обхід Росії. Які варіанти будуть можливі, такі й застосуємо», - зазначив Омелян.

У січні 2015 року Верховна Рада України офіційно назвала Росію країною-агресором.

Раніше також повідомлялося, що указом президента Росії Володимира Путіна з 1 січня 2016 року було встановлено, що міжнародні транзитні автомобільні та залізничні перевезення вантажів з території України на територію Казахстану через російську територію здійснюються тільки з території Білорусі.

1 липня 2016 року Путін доповнив свій указ новими нормами, поширивши його дію не тільки на Казахстан, а й на Киргизстан.

Крім того, була введена тимчасова заборона на автомобільні й залізничні перевезення товарів, щодо яких у Російській Федерації застосовуються ставки ввізних мит, встановлені Єдиним митним тарифом ЄАЕС, відмінні від нуля, і товарів, включених до переліку сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства, затверджений урядом РФ. Згідно з документом, у разі звернення урядів Казахстану або Киргизстану уряд РФ має право дозволити автомобільні та залізничні перевезення окремих вищевказаних товарів за умови дотримання порядку здійснення таких перевезень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-