Українська енергосистема працює у штатному режимі - Насалик

Українська енергосистема працює у штатному режимі - Насалик

Укрінформ
Енергетична система України, попри часткову блокаду вантажного залізничного сполучення з окупованим Донбасом, працює у штатному режимі.

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик в ефірі телеканалу "112 Україна".

"На сьогодні енергетична система України працює у штатному режимі. Все обладнання і генерації працюють у штатному режимі. Підготовки, проведеної в опалювальному сезоні 2016-2017 року, не було за останні роки, навіть приблизно ми не підходили до такої гарної ситуації. Ми відійшли від імпорту російської електроенергії, у 2016 році ми не імпортували електроенергію", - наголосив він.

За словами міністра, на сьогодні на українських АЕС працюють 13 атомних блоків, 14-й блок запуститься буквально за тиждень.

"Ми збільшили видобуток гідроенергетики, яка дешева в нас, і ми можемо забезпечувати потреби об'єднаної енергосистеми, але, на жаль, у добовому графіку регулювання, тобто покриття піків, бере участь тільки дві генерації. Це теплова генерація, яка генерується тепловими станціями, і ГЕС, і гідроенергетика. Гідроенергетика покриває на 30%, 70% покриває теплова генерація", - розповів він.

Як повідомлялося, "Укренерго" і Міністерство енергетики пропонують Кабміну запровадити надзвичайний стан на ринку електроенергії через зупинку постачання антрациту із зони АТО внаслідок двотижневої блокади колій, якими поставляється вугілля з окупованих територій Донбасу.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що не бачить альтернативи постачанню вугілля з підприємств на окупованому Донбасі для того, щоб забезпечити теплопостачання.

У Кабміні допускають можливість віялових відключень з кінця березня в разі продовження повного блокування поставок вугілля із зони АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-