Насалик: Ми ініціюємо введення надзвичайного стану в енергетиці

Насалик: Ми ініціюємо введення надзвичайного стану в енергетиці

Укрінформ
Міністерство енергетики та вугільної промисловості протягом кількох годин внесе на розгляд Кабінету міністрів розпорядження про запровадження надзвичайних заходів у енергетиці.

Про це під час засідання Антикризового енергетичного штабу заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Міністерство ініціюватиме введення надзвичайного стану в енергетиці. Найближчими годинами ми внесемо це рішення на Кабінет міністрів", - заявив Насалик.

Він пояснив, що Україна споживала 1,2 млн тонн антрацитового вугілля на місяць. "У разі пошуку альтернатив із зони АТО, Міненерго зможе вийти на ефективні поставки протягом 50-52 днів. Ми повністю завантажили усі потужності, що працюють на газовій групі вугілля, у нас немає його профіциту", - наголосив Насалик.

За його оцінкою, вже за 2 тижні Україна може стикнутися з проблемою покриття пікових навантажень в енергетиці, це вимагатиме запровадження віялових відключень.

Насалик нагадав, що наразі Міністерство втілює 4 проекти, що дадуть змогу у наступному опалювальному сезоні замістити 3,2 млн тонн антрацитового вугілля на рік.

Як повідомлялося, засідання уряду заплановане на вівторок, 14 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-