В Україні створять Експортно-кредитне агентство

В Україні створять Експортно-кредитне агентство

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила закон "Про забезпечення масштабної експортної експансії українських виробників шляхом страхування, гарантування та здешевлення кредитування експорту".

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення підтримали 237 депутатів.

Законом передбачається, що для стимулювання експорту товарів (робіт, послуг) українського походження Кабінет Міністрів України створює Експортно-кредитне агентство, що на добровільних засадах здійснює страхування, перестрахування, надає гарантії за договорами, які забезпечують розвиток експорту, а також бере участь у реалізації програми часткової компенсації відсоткової ставки за експортними кредитами.

Документом визначені органи управління та контролю агентства, джерела його фінансування, сфери підтримки тощо.

Закон передбачає публічність діяльності Експортно-кредитного агентства, визначає порядок та умови надання державної фінансової підтримки експортної діяльності.

Раніше Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман закликав парламент підтримати цей документ.

"Ми вже говорили не один раз, що Україна не має бути країною з економікою сировинного типу. Додану вартість треба створювати в Україні. І ми маємо ряд інструментів, які дозволять нам створити якісні умови. У тому числі, це і Експортно-кредитне агентство, яке я прошу підтримати, та Офіс залучення і підтримки інвестицій, який у нас уже є", - сказав Гройсман.

Гройсман наголосив, що створення Експортно-кредитного агентства дозволить Україні завойовувати нові ринки та створювати продукцію з високою доданою вартістю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-