Рада змінила Податковий кодекс для збільшення мінімалки

Рада змінила Податковий кодекс для збільшення мінімалки

Оновлено
Укрінформ
Народні депутати ухвалили законопроект № 5132 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році".

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення підтримали 235 народних депутатів.

"Встановлення законом України "Про Державний бюджет України на 2017 рік" розміру мінімальної заробітної плати на 2017 рік на рівні 3 200 гривень потребує внесення змін до окремих положення Податкового кодексу України, які мають прив'язку до розміру мінімальної заробітної плати", - йдеться у пояснювальній записці.

Голова Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна зазначила, що цим законопроектом пропонується збільшення ставок податків, визначених в абсолютних показниках.

"Крім того, проектом вносяться зміни щодо запровадження бюджетного дотування підтримки сільськогосподарських товаровиробників, а також лібералізуються деякі регуляторні процедури", - додала вона.

Южаніна також зазначила, що до законопроекту надійшло 129 пропозицій народних депутатів, з них враховано в цілому, частково або по суті 54 пропозиції.

Ухвалення цього закону необхідне для прийняття Держбюджету-2017.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-