Губернатор Сумщини їде до Києва розбиратись зі скасуванням виграного тендера

Губернатор Сумщини їде до Києва розбиратись зі скасуванням виграного тендера

Укрінформ
Голова Сумської облдержадміністрації Микола Клочко у понеділок, 5 грудня, має намір вирушити у Київ, аби домогтися перегляду рішення НАК «Нафтогаз України» щодо скасування тендера на модернізацію української ГТС, який виграли сумські машинобудівники.

Про це він заявив на пленарному засіданні 9 сесії облради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Причини скасування тендерів на модернізацію трьох компресорних станцій - «Задніпровська», «Ананьїв» та «Південнобузька», які нещодавно чесно через систему ProZorro виграло Сумське НВО, не мають нічого спільного з адекватною реальністю. Своє рішення керівництво НАК «Нафтогаз України» мотивувало тим, що є домовленості між Росією та Туреччиною щодо побудови «Турецького потоку», що абсолютно не стосується модернізації української ГТС», - заявив Клочко.

Підставою для такої заяви стало поширене на офіційному сайті НАК "Нафтогаз України" від 2 грудня повідомлення про те, що компанія не погодила закупівлю Укртрансгазом обладнання та робіт через ризик реалізації проекту "Турецький потік".

У ньому, зокрема, йдеться про те, що зважаючи на домовленість між Росією та Туреччиною про реалізацію проекту "Турецький потік", який покликаний замістити транзит російського газу в Туреччину через територію України, така інвестиція є недоцільною.

Сумські машинобудівники звернулися з цього приводу до керівництва НАК та уряду з колективним листом, під яким свої підписи поставили близько 6 тисяч працівників. У разі ігнорування своїх вимог працівники підприємства залишають за собою право використати всі законні методи відстоювання своїх прав, у тому числі акції прямої дії: мирні безстрокові протести, мітинги і пікетування центральних органів державної влади – Кабінету міністрів, Верховної Ради, Адміністрації Президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-