"Зоря" - "Машпроект" таки не візьме участь у модернізації ГТС через "турецький потік"

Укрінформ
Миколаївське державне підприємство "НВКГ "Зоря" - "Машпроект" втратило можливість взяти участь у модернізації газотранспортної системи України. Це сталося тому, що НАК "Нафтогаз України" скасував тендер "Укртрансгазу" на 4,12 мільярда гривень.

Про це повідомили у Департаменті з корпоративних комунікацій НАК "Нафтогаз України".

"Правління НАК "Нафтогаз України" не погодило закупівлю ПАТ "Укртрансгаз" обладнання та робіт у ПАТ "Сумське машинобудівне науково-виробниче об'єднання" для реконструкції компресорних станцій (КС) "Ананьїв", "Задніпровська" та "Південнобузька" на суму більш як 4 млрд грн", - йдеться у повідомленні.

Там також зазначається, що обладнання, яке планував закупити "Укртрансгаз", могло бути використане для реконструкції КС, задіяних тільки у транспортуванні газу в напрямку Туреччини і не могло використовуватись на інших компресорних станціях. А, зважаючи на домовленість між Росією та Туреччиною про реалізацію проекту "турецький потік", який покликаний замістити транзит російського газу в Туреччину через територію України, така інвестиція є недоцільною.

Як повідомляв Укрінформ, на початку листопада "Укртрансгаз" провів через систему закупівель ProZorro тендер на модернізацію трьох компресорних станцій української газотранспортної системи на суму 4,12 мільярда гривень. Перемогу здобуло Сумське машинобудівне науково-виробниче об'єднання. Близько 30% запланованих робіт повинно було виконати ДП "Зоря" - "Машпроект". А це приблизно 15% річного завантаження підприємства. Миколаївські машинобудівники мали виробити і поставити 9 газотурбінних двигунів ДГ-90 потужністю 16 МВт.

Але процедура укладення контракту так і не відбулася. Колектив навіть звертався з цією проблемою до керівника уряду України Володимира Гройсмана і просив взяти ситуацію з контрактом під особистий контроль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-