Сумські машинобудівники закликають уряд і Нафтогаз захистити їх перемогу в тендері

Сумські машинобудівники закликають уряд і Нафтогаз захистити їх перемогу в тендері

Укрінформ
Близько 6 тисяч працівників ПАТ "Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання" підписали колективного листа, в якому закликають главу уряду та керівника "Нафтогазу" прийняти неупереджені рішення стосовно виграних підприємством тендерів ПАТ "Укртрансгаз".

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила начальника прес-центру ПАТ "Сумське НВО" Діана Кіріченко.

"Трудовий колектив ПАТ "Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання" написав лист Прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману та голові правління НАК "Нафтогаз України" Андрію Коболєву. Головні вимоги сумських машинобудівників – не допустити зриву модернізації вітчизняної газотранспортної системи і дати підприємству замовлення на реконструкцію КС  "Задніпровська", "Ананьїв" та "Південнобузька", які виграно через систему електронних закупівель ProZorro у листопаді поточного року. Підтримали звернення 5834 співробітники об’єднання. На утриманні в них перебуває майже 19 тисяч членів їхніх родин", - зазначила Кіріченко.

На переконання сумських машинобудівників, запланована реконструкція ГТС – це гарантія енергетичної безпеки держави, якнайкраща нагода зміцнити українську економіку і шанс національних товаровиробників почати жити, а не виживати.

"ПАТ "Сумське НВО" спільно з ДП НВКГ "Зоря"-"Машпроект" та іншими вітчизняними підприємствами, які випускають матеріали та комплектуючі, здобули перемогу в тендерах ПАТ "Укртрансгаз" на проведення реконструкції компресорних станцій "Задніпровська", "Ананьїв" та "Південнобузька"... Але не встигли ми зрадіти, як керівництво НАК "Нафтогаз України" почало задкувати, шукаючи всілякі приводи, аби зупинити даний стратегічний для держави процес", – зазначається у колективному листі.

Заводчани акцентують увагу, що з допомогою створених ними газоперекачувальних та турбокомпресорних агрегатів транспортується 70% узбецького газу, 60% – туркменського і 40% – російського.

Крім того, сумські машинобудівники відзначають, що у разі подальшого ігнорування їхньої позиції, вони залишають за собою право використати всі законні методи відстоювання своїх прав, у тому числі акції прямої дії: мирні безстрокові протести, мітинги і пікетування центральних органів державної влади.

"Сподіваємося, що до цього не дійде, адже ми звикли показувати свій патріотизм щоденною копіткою працею, а не вуличною політикою. Хочеться вірити, що такої ж думки дотримується керівництво Кабміну та НАК "Нафтогаз України" і своїми діями не провокуватиме вуличні протести", – вказали у своєму листі працівники Сумського НВО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-