Вперше в Україні: на Донеччині запустили автоматизований екомоніторинг

Вперше в Україні: на Донеччині запустили автоматизований екомоніторинг

Укрінформ
У Донецькій області впроваджена перша в Україні автоматизована система моніторингу довкілля, яка відповідає вимогам директив ЄС.

Про це у четвер повідомили в Департаменті інформаційної та внутрішньої політики Донецької військово-цивільної облдержадміністрації. 

«Для прийняття управлінських рішень щодо зменшення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря департаментом екології та природних ресурсів Донецької облдержадміністрації впроваджена перша в Україні автоматизована система моніторингу довкілля Донецької області, яка відповідає вимогам директив ЄС», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що ця система на теперішній час містить 6 стаціонарних постів моніторингу, розташованих в містах Краматорськ, Бахмут, Курахове, Миколаївка та два пости в Маріуполі. Пости здійснюють виміри пилу, оксиду вуглецю, окислів азоту, діоксидів сірки, озону, фенолу, формальдегіду, бензолу, толуолу, етилбензолу, а також швидкості вітру, вологості, температури та атмосферного тиску.

Читайте також: На Дніпропетровщині встановили перші стаціонарні пости екомоніторингу

Інформація щодо вимірів зображена на офіційному сайті департаменту екології та природних ресурсів Донецької облдержадміністрації в режимі онлайн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-