На Дніпропетровщині встановили перші стаціонарні пости екомоніторингу

На Дніпропетровщині встановили перші стаціонарні пости екомоніторингу

Укрінформ
У Дніпрі, Нікополі та Павлограді у житлових кварталах встановлені перші стаціонарні пости екологічного моніторингу, що працюють в тестовому режимі.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у департаменті екології та природного середовища Дніпропетровської облдержадміністрації.

«На три стаціонарні екопости з обласного бюджету було виділено понад 3,7 млн грн. Вони виключно українського виробництва і придбані через систему електронних держзакупівель Prozorro. Вважаю, що це ефективне придбання – обладнання сертифіковане, компактне, недороге в обслуговуванні», - зазначив директор департаменту екології та природного середовища Дніпропетровської облдержадміністрації Руслан Стрілець.

Читайте також: На Дніпропетровщині почали закривати школи на карантин

За його словами, до кінця грудня пости екомоніторингу дозволять отримувати повноцінні дані про стан довкілля у цих містах в режимі онлайн, з передачею на сайт ecoinfo.pro.

Спеціальні датчики постів екомоніторингу визначатимуть склад повітря за п’ятьма показниками. Це дасть можливість встановити найбільших забруднювачів атмосфери у містах та відслідковувати динаміку викидів для необхідного реагування влади.

За інформацією прес-служби ОДА, з наступного року на Дніпропетровщині почне працювати пересувна лабораторія, обладнана в автомобілі. Спеціальні датчики замірятимуть рівень забруднюючих речовин в конкретній точці. Ці дані також відразу передаватимуться на сайт ecoinfo.pro. Пересувна лабораторія вартістю 1,9 млн грн була придбана за кошти обласного бюджету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-