На Дніпропетровщині почали закривати школи на карантин

На Дніпропетровщині почали закривати школи на карантин

Укрінформ
У Дніпрі п’ять з половиною тисяч школярів пішли на вимушені канікули через ГРВІ.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в управлінні освіти департаменту гуманітарної політики Дніпропетровської міськради.

«Освітній процес призупинено на сім календарних днів. Поки що у місті закрили окремі класи у половині шкіл – там, де захворіли більше 20% учнів. Загалом з температурою з початку тижня вдома залишились більше 2 тисяч школярів – переважно це учні молодших класів», - пояснили в управлінні освіти.

Тут зазначили, що за потреби термін перебування дітей вдома можуть продовжити.

За інформацією ДУ «Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України», за останній тиждень по Дніпропетровської області з приводу гострих респіраторних інфекцій за медичною допомогою до лікувально-профілактичних закладів звернулося понад 16 тисяч осіб.

Показник захворюваності по області менше показника минулого року та нижче епідемічного порогу. Разом з тим, на 2-х адміністративних територіях відмічається перевищення епідемічного порогу. Перевищення обласного показника захворюваності спостерігається на 15 адміністративних територіях. Найвищі рівні захворюваності зареєстровані серед мешканців м.Павлоград, найнижчі - у Петриківському районі.

Читайте також: Епідемії грипу в Україні немає - МОЗ

У зв’язку з високим рівнем захворюваності тимчасово призупинено навчально-виховний процес серед учнів окремих класів та загальноосвітніх шкіл в м. Дніпро, м. Павлоград, м. Кривий Ріг, м. Новомосковськ.

Наразі циркуляції вірусів грипу на території області не виявлено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-