У Берліні засудили напад на спостерігачів ОБСЄ

У Берліні засудили напад на спостерігачів ОБСЄ

Укрінформ
Уряд ФРН засудив нові ворожі дії проти спостерігачів СММ ОБСЄ на Донбасі.

Про це сказала у п'ятницю на брифінгу у Берліні представник федерального уряду Ульрике Деммер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми засуджуємо напад 20 червня у районі населеного пункту Ясинувата на спостерігачів СММ", - сказала Деммер.

Вона зазначила, що у Берліні чекають від російського керівництва негайної оцінки події, розслідування інциденту й притягнення до відповідальності винних.

Деммер особливо звернула увагу на те, що в ході інциденту було застосовано вогнепальну зброю, і нагадала, що цивільні спостерігачі, місію яких одноголосно схвалили 57 країни-членів Організації з безпеки й співпраці в Європі, виконують свою роботу неозброєними.

Новий напад викликає особливу тривогу після квітневої трагедії, коли на міні підірвався автомобіль СММ, внаслідок чого загинув громадянин США. Цивільним спостерігачам постійно погрожують і ставлять їхнє життя під загрозу, заявила Деммер. При цьому вона нагадала, що днями уряд ФРН прийняв рішення збільшити до 10 осіб кількість німецьких поліцейських, завданням яких буде підтримка СММ.

 Представник уряду також вітала рішення цього тижня Тристоронньої робочої групи встановити перемир'я на період збору урожаю. За її словами, для населення регіону це відкриває можливість повернутися до нормального життя, хоч би на цей важливий період. У Берліні чекають, що цього разу режим припинення вогню не порушуватиметься, як траплялося попередні рази, і сподіваються, що це тимчасове перемир'я зможе перерости у тривале.

"Жителі Донбасу мають право жити у мирі", - зробила висновок Ульріке Деммер.

Як повідомляв Укрінформ, 20 червня на спостерігачів СММ ОБСЄ у районі залізничної станції Ясинувата (ОРДО) було здійснено напад. Двоє чоловіків у формі військового зразка, один з них з автоматом Калашникова, почали агресивно кричати на спостерігачів, які знаходилися на місці спостереження у двох броньованих автомобілях. Коли патруль намагався поїхати, чоловік з автоматом переслідував автомобілі, намагався відкрити двері або вибити вікно прикладом, наводив зброю на спостерігачів, а коли вони зрештою вирвалися, стріляв їм услід, але не потрапив. Внаслідок інциденту було пошкоджено одне з вікон автомобіля.

Міністерство закордонних справ України рішуче засудило постійні провокації, тиск і погрози проросійських бойовиків на тимчасово окупованих територіях окремих районів Донецької й Луганської областей України, спрямовані проти спостерігачів СММ ОБСЄ, і вимагає від Росії припинити провокації проти спостерігачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-