За три місяці на Донбасі загинули 23 цивільних, 107 поранені - ООН

За три місяці на Донбасі загинули 23 цивільних, 107 поранені - ООН

Укрінформ
В ООН повідомили, що за три місяці на Донбасі загинули 23 цивільних, ще 107 були поранені.

Про це на брифінгу заявила голова Моніторингової Місії ООН з прав людини в Україні Фіона Фрейзер, презентуючи 17-ту доповідь Місії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Із 16 листопада 2016 року до 15 лютого 2017 року ми задокументували 130 жертв (постраждалих - ред.) серед цивільного населення, пов’язаних із конфліктом: 23 людини загинули, 107 отримали поранення”, - сказала Фрейзер.

Вона розповіла, що висновки Місії грунтуються на інтерв’ю з 205 людьми, що стали жертвами чи свідками порушень прав людини, з яких 65% постраждали внаслідок обстрілів.

Водночас Фрейзер зауважила, що у порівнянні з попереднім звітним періодом кількість постраждалих зменшилася, проте їх набагато більше, ніж було в цей час минулого року.

“Це свідчить про те, що сторони конфлікту, якщо вони хочуть захистити людей, повинні робити те, про що зобов’язалися в Мінську, - дотримуватися режиму припинення вогню та відвести бойові потужності від лінії зіткнення”, - підкреслила голова Моніторингової Місії ООН.

Разом з тим, вона додала, що в цілому Місії вдалося задокументувати інформацію про понад 33 тисячі постраждалих у результаті конфлікту на сході України.

“Загалом ми задокументували 33 тисячі 146 людських жертв (постраждалих - ред.) серед цивільного населення, ЗСУ та озброєних груп (незаконних збройних формувань - ред.)”, - зазначила вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-