ОБСЄ закликала підтримати роботу СММ на Донбасі

ОБСЄ закликала підтримати роботу СММ на Донбасі

Укрінформ
Діючий голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Австрії Себастьян Курц знову закликав усі сторони конфлікту в Україні виконати свої зобов'язання і активно підтримувати роботу Спеціальної місії спостерігачів ОБСЄ (СММ) на тлі останньої ескалації та ризиків для її персоналу.

Про це йдеться в заяві Курца, наявній у розпорядженні кореспондента Укрінформу.

«Наші спостерігачі фіксують близько тисячі порушень режиму припинення вогню кожен день на сході України», - зазначив Курц.

Він зазначив, що більшість обстрілів зроблені з важких озброєнь, які повинні були бути відведені ще 2 роки тому.

Голова ОБСЄ закликав всі сторони протистояння а також усіх, хто в змозі вплинути на них, виконати свої зобов'язання щодо припинення вогню і нарешті відвести заборонену зброю, давши можливість перевірити стан виконання домовленостей.

За словами австрійського дипломата, цивільні спостерігачі СММ повинні мати право безпечного доступу всією територією України з метою виконання їх мандата. Проте останнім часом все більше число інцидентів, спрямованих на залякування спостерігачів ОБСЄ, позбавлення їх доступу, обмеження їх свободи пересування та діяльності.

Курц також нагадав про факти шкідництва щодо безпілотних літальних апаратів ОБСЄ.

«Загрози неозброєним цивільним спостерігачам і шкідництво щодо майна ОБСЄ неприйнятні. Особи, відповідальні за це, повинні бути притягнуті до відповідальності», - заявив Курц.

Він також підкреслив важливість «сильного каналу зв'язку» між країнами «Нормандського формату» і представниками ОБСЄ на місцях, включаючи СММ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-