Гастрономічна дипломатія на Лазуровому узбережжі: французів вчили ліпити українські вареники

Гастрономічна дипломатія на Лазуровому узбережжі: французів вчили ліпити українські вареники

Фото
Укрінформ
Франко-українська асоціація на півдні Франції (AFUCA) провела кулінарний майстер-клас для місцевих жителів. Французькі друзі України під керівництвом професійного шеф-кухаря опановували мистецтво ліплення традиційних вареників.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці AFUCA.

Майстер-клас проходив у ресторані Cave Croisette. Під наглядом шеф-кухаря французи вчилися готувати вареники з трьома видами начинок: капустою, картоплею та вишнями. Окрім власноруч приготованих страв, гості мали змогу продегустувати цілу палітру українських смаків: автентичний український борщ та сало, традиційну різдвяну кутю, домашній медовик і вишнівку.

Організатори подбали, щоб гості пішли додому не лише ситими, а й з частинкою української культури. Кожен учасник отримав подарунки від громади: книги з українськими колядками та гравюри відомого художника В’ячеслава Рогина.

Читайте також: У Франції діаспора організувала відпочинок для 20 українських підлітків

Захід мав важливу благодійну складову: усі виручені кошти були спрямовані на «теплий збір» асоціації для допомоги Україні в зимовий період.

«Ми продовжуємо знайомити французьких друзів з Україною – через смак, тепло і живу традицію», – зазначили в AFUCA, пообіцявши зробити такі кулінарні зустрічі регулярними.

Нагадаємо, Франко-українська асоціація на півдні Франції (AFUCA) організувала в Ніцці перший український вертеп. Завдяки цій благодійній акції вдалося зібрати близько 1 100 євро, які будуть спрямовані на придбання двох зарядних станцій EcoFlow для захисників України.

Фото: AFUCA / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-