Козацький куліш і вареники: у Буенос-Айресі популяризували автентичну українську кухню

Козацький куліш і вареники: у Буенос-Айресі популяризували автентичну українську кухню

Фото
Укрінформ
У Буенос-Айресі відбувся кулінарний захід, під час якого місцева громада та гості знайомилися з розмаїттям смаків української кухні.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила дружина посла України в Аргентині Зоя Клименко.

Учасники кулінарної події варили козацький куліш, куштували ікру з баклажанів, куштували мариновані овочі і, звичайно ж, ліпили вареники.

Цього разу акцент був зроблений на варениках із різноманітними начинками, зокрема: зелені вареники на пару – із сиром та шпинатом, вареники з грибами та м'ясом, вареники з фруктовими начинками (замість вишень використовували яблука, полуницю та ожину.

Зоя Клименко зазначила, що хоча карпатську бринзу в Аргентині знайти неможливо, її замінник теж дозволив отримати дуже непоганий результат.

Читайте також: У Буенос-Айресі провели майстер-клас з писанкарства

Дружина посла подякувала Союзу українок Аргентини за долучення до проєкту та щире бажання відкривати для себе нові смаки та страви. Окрема подяка висловлена Тетяні Вовк за кулінарну майстерність і підтримку в реалізації проєкту, а також отцю Назарію Кащаку за гостинно надане приміщення у Покровському українському католицькому соборі.

«Чудовий досвід! Нехай українські смаки й надалі захоплюють та надихають», – підсумувала Зоя Клименко.

Нагадаємо, Український інститут провів у Буенос-Айресі низку культурних заходів, що мали на меті зміцнити зв'язки між Україною та Латинською Америкою. Кількаденна програма включала публічні лекції, презентації, концерти та важливі зустрічі з культурними та освітніми інституціями.

Фото: Zoia Klymenko / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-