У Німеччині здійснили прощу до блаженної Едіґни – онуки Ярослава Мудрого

У Німеччині здійснили прощу до блаженної Едіґни – онуки Ярослава Мудрого

Укрінформ
В Апостольському екзархаті для українців візантійського обряду в Німеччині та Скандинавії відбулася щорічна проща до німецького міста Пух, де у храмі Святого Себастіана зберігаються мощі блаженної Едіґни – онуки київського князя Ярослава Мудрого.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Апостольський екзархат в Німеччині та країнах Скандинавії.

У храмі прочан зустрів отець Володимир Війтович, адміністратор катедрального храму Покрову Пресвятої Богородиці м. Мюнхен, який очолив Божественну літургію, а по завершенні молитви благословив людей мощами блаженної Едіґни.

З духовним словом до українців звернувся у часі проповіді о. д-р Мирослав Лопух, який наголосив на мудрості розпізнання важливих пріоритетів у житті людини.

Зокрема проповідник застановився над постаттю блаженної Едіґни, яка присвятила своє життя служінню людям, яким являла через свою молитву та зцілювальні здібності Божу любов.

В екзархаті нагадали, що глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав проголосив оновлений Місяцеслов УГКЦ, який був затверджений на Синоді Єпископів УГКЦ, що проходив у Римі 3–13 вересня 2023 року. До оновленого Місяцеслова були внесені деякі святі, зокрема св. Едіґна, онучка Ярослава Мудрого.

Як повідомляв Укрінформ, апостольський екзарх для українців візантійського обряду в Німеччині та Скандинавії владика Богдан Дзюрах 25 лютого очолив архиєрейську божественну літургію у храмі Святого Себастіана у німецькому місті Пух, де спочивають мощі блаженної Едіґни. 

Фото: ukrainische-kirche.eu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-