У Музеї української діаспори відкрилася експозиція до 25-ї річниці його заснування

У Музеї української діаспори відкрилася експозиція до 25-ї річниці його заснування

Фото
Укрінформ
З нагоди 25-ї річниці з дня заснування Музею української діаспори відкрилася експозиція «Я вернусь до своєї Вітчизни…».

Про це повідомляє пресслужба КМДА, передає Укрінформ.

Як зазначається, на виставці представлені роботи з фондів Музею української діаспори, Національного Художнього музею України та приватних колекцій.

«Музей української діаспори – єдиний в Україні музейний заклад, що збирає колекцію, досліджує та поширює знання про українців світу, розповідає про видатних українців світу. Ця виставка розповідає про кілька поколінь українців, які були змушені залишити батьківщину в період бездержавності, утім зберегли українську ідентичність та наближали відновлення незалежності. Вони зокрема зберегли для нас правдиву історію та національну культуру», – сказала заступниця голови КМДА Ганна Старостенко.

На виставці представлені рідкісні експонати – особисті речі та документи Гетьмана Павла та Гетьманича Данила Скоропадських, останнього Президента УНР в екзилі Миколи Плав’юка, героя російсько-української неоголошеної війни Маркіяна Паславського. Унікальні артефакти та світлини розповідають про побут українських біженців в таборах переміщених осіб, висвітлюють роботу Світового конгресу українців та Пласту, діяльність Української республіканської капели під орудою Олександра Кошиця.

Уперше в просторі Музею української діаспори експонується цілісна збірка живопису та графіки членів Об’єднання Мистців Українців в Америці, активних учасників українського художнього життя в США.

Керівниця та кураторка експозиції – директорка Музею української діаспори, мистецтвознавиця Оксана Підсуха.

Виставка триватиме до 31 грудня 2024 року.

Як повідомлялося, у Білому просторі Stedley Art Foundation в Києві відкрилася виставка фотографій українського документаліста Олександра Глядєлова «Прощання словʼянки».

Фото: kyivcity.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-