Посол відвідав Український музей в естонському місті Кохтла-Ярве

Посол відвідав Український музей в естонському місті Кохтла-Ярве

Укрінформ
Посол України в Естонії Максим Кононенко під час перебування в Кохтла-Ярве, що у повіті Іда-Вірумаа, відвідав Український музей, створений керівником Українського земляцтва в Кохтла-Ярве «Два кольори» Тетяною Івушкіною.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України в Естонській Республіці.

Зауважується, що в Українському музеї представлені понад 1000 експонатів, які репрезентують українську самобутність, зокрема предмети українського побуту, національного одягу. Відкриття музею стало дуже важливою подією у житті української громади Естонії.

«Український музей є місцем, де українці можуть зібратися та відчути, що вони є частиною великої української родини. Так і сталося, коли до музею завітав посол. Представники української громади зібралися, щоб у дружній атмосфері поспілкуватися з послом, (по)ставити йому питання, які їх хвилюють, та зробити спільне фото», – йдеться в дописі.

Посол також відвідав організовані Тетяною Івушкіною виставки – «Пташиний рай» і «Колорит Рівненського Полісся», на яких представлені українські рушники з різних регіонів України та національний одяг Рівненського Полісся. Тетяна Івушкіна розповіла про історію рушника і традиції його використання в українській культурі та побуті.

Нагадаємо, посол України Максим Кононенко взяв участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Джерело виховання культуротворчості», яка відбулася в естонському місті Сілламяе в рамках Року культурного розмаїття Естонії та відзначення 25-річчя Українського земляцтва Сілламяе «Водограй».

Фото: Embassy of Ukraine in the Republic of Estonia / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-