У Польщі відкрили виставку про «Люблінський трикутник»

У Польщі відкрили виставку про «Люблінський трикутник»

Фото
Укрінформ
У польському місті Казімеж-Дольни Люблінського воєводства (південний схід Польщі) відкрили художню виставку про «Люблінський трикутник» у контексті російської агресії проти України.

Участь у відкритті виставки взяли, зокрема, консул генконсульства України в Любліні Василь Йордан і третій секретар посольства України в РП Василь Мельничук, передає Укрінформ з посиланням на посольство України в Польщі.

«Виставка «Люблінський трикутник» є результатом роботи мистецтвознавців та 18 митців з України, Польщі та Литви за підсумками художньої резиденції, яка відбувалася з 5 травня у селищі Боровець. Основний лейтмотив робіт – відображення відчуття митців щодо злочинної російської агресії проти України», – підкреслили в посольстві.

Як зазначається, виставка «Люблінський трикутник» відбудеться також у Варшаві, а також за межами Польщі – у Литві та США.

Організатор резиденції митців – Спілка дослідників сучасного мистецтва Польщі.

Нагадаємо, «Люблінський трикутник» – це дипломатична ініціатива, яка об'єднує Україну, Литву і Польщу.

Декларацію про створення цього альянсу міністри закордонних справ країн-учасниць підписали 28 липня 2020 року в польському Любліні. У межах цього формату Варшава, Вільнюс та Київ співпрацюють у політичній, економічній, соціальній та культурній сферах.

Фото: посольство України у Польщі / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-