У Празі виділяють понад 800 тисяч євро на підтримку українських біженців

У Празі виділяють понад 800 тисяч євро на підтримку українських біженців

Укрінформ
Муніципалітет чеської столиці Праги виділить 20 мільйонів крон (понад 808 тисяч євро) на підтримку та інтеграцію біженців з України.

Про це повідомляє Radio Prague International, передає Укрінформ.

Як зазначається, члени міськради схвалили розподіл коштів. Гроші спрямують на проєкти, пов’язані, зокрема, із соціальною сферою, житлом, сферою обслуговування, міжкультурною роботою та галуззю психічного здоров’я. Водночас деякі проєкти ще мають бути схвалені радою Праги.

Зокрема, близько 800 тисяч крон (32,3 тисячі євро) отримає некомерційна організація «Архієпископська благодійність Прага», мета якої полягає у сприянні адаптації та інтеграції біженців. Крім цього, складовою проєкту є психотерапевтична підтримка.

Ще 900 тисяч крон (36,3 тисячі євро) отримає від міста організація «Консультація з інтеграції», яка допомагає українцям адаптуватися в Чехії та взяти на себе відповідальність за самостійне вирішення життєвих ситуацій.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Латвії цього року виділить Фонду соціальної інтеграції (SIF) 4,4 млн євро на проведення культурно-орієнтаційних курсів та інтеграційних заходів для українських біженців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-