У Лондоні відбулася лекція про передумови створення Союзу українців у Британії

У Лондоні відбулася лекція про передумови створення Союзу українців у Британії

Фото
Укрінформ
У Бібліотеці й архіві імені Тараса Шевченка в Лондоні відбулася лекція про передумови створення Союзу українців у Великій Британії (Association of Ukrainians in Great Britain).

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці СУБ.

Автор доповіді Роман Кравець – головний редактор британського тому Енциклопедії української діаспори та дослідник історії української еміграції у Великій Британії, який багато років присвятив пошукам та вивченню документальних матеріалів про українців, що приїхали до цієї країни у минулому столітті.

Дослідник розкрив невідомі широкому загалу документи і факти, пов’язані з подіями першої половини 1940-х років, розповів про тих, хто опинився в той час у Великій Британії, проаналізував події, що передували та привели до створення «Союзу українців у Великій Британії».

Дослідник представив рідкісні фото першої половини 1940-х років, окремі архівні матеріали та факти, розповів про людей, які стояли біля джерел створення СУБ, та визначили хід його ранньої історії.

Серед присутніх були як довголітні члени СУБ, так і молоді люди та науковці з України, які тимчасово перебувають у Великій Британії, а також дипломат посольства України Інна Єгорова.

Нагадаємо, у Бібліотеці і архіві імені Тараса Шевченка Союзу українців у Великій Британії у Лондоні відбулася презентація книжки про життя трьох українських князівен «Три покоління благовірності» за участі її авторки, кандидатки історичних наук Олени Ясинецької.

Фото: Association of Ukrainians in Great Britain / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-