В українській бібліотеці у Відні показали мюзикл про письменників Розстріляного відродження

В українській бібліотеці у Відні показали мюзикл про письменників Розстріляного відродження

Укрінформ
В Українській бібліотеці парафії Св. Варвари у Відні (Австрія) відбувся перегляд мюзиклу про письменників Розстріляного відродження «Ти [Романтика]», створеного проєктом МУР.

Як передає Укрінформ, про це бібліотека повідомила на своїй фейсбук-сторінці.

«Протягом насичених сорока хвилин глядачі не могли відвести погляду і занурилися в атмосферу Харкова 1920-30-х років, коли репресивна савєцька машина взялася за розправу над письменниками та поетами, яких ми називаємо українським розстріляним відродженням», – йдеться в дописі.

Серед глядачів були харків'яни, які розповіли про будинок «Слово» і про те, що буквально ще декілька років тому не знали про його існування.

«Після перегляду відвідувачі ділилися своїми враженнями і багато кому тепер хочеться дізнатися більше про Сосюру, Тичину, Хвильового, Ялового та Багряного. В залі було багато молоді, що дуже радує. Адже молоде покоління буде тими українцями, які переосмислять нашу літературу і дадуть їй новий поштовх до розвитку», – повідомили в бібліотеці.

По завершенню заходу вдалося назбирати 140 євро для благодійного фонду волонтерки бібліотеки Ольги Стасюк Stasiuk Foundation. Пані Ольга постійно має відкриті збори на медицину для захисників України.

Зауважимо, що проєкт МУР наприкінці лютого випустив музичний альбом «Ти [Романтика]» за участю Сергія Жадана, Хейтспіч, Жені Яновича, NAZVA, Олени Кравець, Сергія Мартинюка та інших.

Як повідомляв Укрінформ, в Українській бібліотеці парафії Св. Варвари у Відні відбувся спільний із LiterAktiv захід – презентація видань українського видавництва «Час Змін Інформ».

Фото: Читомо

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-