На телешоу у Єгипті показали програму, присвячену українській кухні

На телешоу у Єгипті показали програму, присвячену українській кухні

Фото, відео
Укрінформ
У прямому ефірі єгипетського телеканалу Sada Elbalad вийшов черговий випуск популярної кулінарної програми «Set El Setat with Dina Ramez», який цього разу був присвячений українській національній кухні.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України в Єгипті.

«Спільними зусиллями української громади та посольства було підготовлено особливе меню, що відповідало головним критеріям мусульманського іфтару та перегукувалося з конкретними зразками єгипетської кухні, наочно ілюструючи близькість гастрономічних уподобань українського і єгипетського народів», – ідеться в дописі.

У ролі запрошеного шеф-кухаря виступила талановита активістка української спільноти, перекладачка та викладачка пані Анна Ланк, яка арабською мовою презентувала такі відомі страви, як крученики, кримськотатарські чебуреки, десерт з вергунів і традиційний узвар із сухофруктів.

Відповідаючи на питання ведучої та глядачів, гостя окремо розповіла про святкові традиції та звичаї в різних регіонах України.

«Телешоу викликало значний інтерес у єгипетської аудиторії, про що свідчать високі рейтинги переглядів на ТБ та основних медіаплатформах каналу», – додали у посольстві.

Нагадаємо, в Українській школі «Джерело» нідерландської столиці Амстердам відбулася лекція дослідниці та популяризаторки української гастрономії Олени Брайченко «Українська кухня як візитівка української культури».

Фото: Світовий конгрес українців / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-