У Мінську українська громада долучилася до заходу до річниць агресії РФ проти України

У Мінську українська громада долучилася до заходу до річниць агресії РФ проти України

Фото
Укрінформ
У посольстві України в Республіці Білорусь відбувся комеморативно-інформаційний захід, присвячений другим роковинам з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну та 10-м роковинам початку російської агресії.

Як передає Укрінформ, про це посольство повідомило на своїй фейсбук-сторінці.

На заході були присутні керівники 26 іноземних дипломатичних місій, акредитованих у Республіці Білорусь, та представники української громади Білорусі.

Тимчасовий повірений у справах України в Республіці Білорусь Ольга Тімуш подякувала іноземним дипломатам за підтримку України, підкреслила, що десять років тому неспровокована збройна агресія Російської Федерації проти України запустила процес руйнації створеної після Другої світової війни системи світоустрою, заснованого на міжнародному праві.

Вона закликала міжнародних партнерів продовжити рішучу підтримку України задля забезпечення української перемоги над російською агресією.

Під час заходу присутнім було продемонстровано фільм «20 днів у Маріуполі» режисера Мстислава Чернова, який отримав премію «Оскар» як кращий повнометражний документальний фільм 2024 року про перші дні окупації Маріуполя російськими загарбниками.

Присутні також мали змогу ознайомитися зі спеціально підготовленими тематичними фотовиставками про Україну.

Нагадаємо, українські громади й організації діаспори провели 24 лютого 1023 акції на підтримку України у 746 містах в 69 країнах, на всіх континентах світу, включно з Антарктидою.

Фото: посольство України в Республіці Білорусь / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-