Для освітян діаспорних шкіл проведуть вебінар про особливості викладання історії України

Для освітян діаспорних шкіл проведуть вебінар про особливості викладання історії України

Укрінформ
Освітня референтура Світової федерації українських жіночих організацій (СФУЖО) у партнерстві зі Світовою координаційною виховно-освітньою Радою Світового конгресу українців (СКВОР СКУ) запросила освітян діаспорних шкіл на освітній вебінар «Пропусти Чорнобиль крізь серце. Специфіка уроку історії України у школі діаспори».

Як передає Укрінформ, про це СФУЖО повідомила на своїй фейсбук-сторінці.

Під час віртуального заходу, який вестиме Галина Барляк (Італія), мова йтиме про особливості викладання історії України у діаспорній школі, зокрема про викладання в іншомовному середовищі з урахуванням різного рівня володіння українською мовою, дізнаємося рецепт мотивації дітей українського походження щодо вивчення історії України.

Також буде проаналізовано результати невеличкого дослідження/опитування щодо теми Чорнобильської катастрофи.

«Зазирнемо у щедрий дидактичний, освітньо-виховний світ однієї з найскладніших тем не тільки в історії України, але й в історії людства – Чорнобильської катастрофи», – йдеться в повідомленні.

Вебінар відбудеться 7 квітня о 19.00 за Києвом на платформі Zoom. Його ведуча пропонує до 1 квітня освітянам діаспорних шкіл (лише тих навчальних закладів, які працюють за межами України) пройти невелике опитування задля детальнішого і глибшого дослідження теми.

Галина Барляк (Італія) – двічі переможниця Міжнародного конкурсу «Найкращий вчитель української мови в діаспорі» (2018 та 2023 роки), спікерка численних міжнародних наукових конференцій, дослідниця питання методики викладання української мови як іноземної в іншомовному середовищі в дитячій авдиторії, зокрема імплементації методики CLIL для вивчення української як іноземної на уроках історії та географії України у школах діаспори.

Нагадаємо, уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь обговорив з представниками Світового конгресу українців (СКУ) питання комплексного забезпечення державною мовою освітнього процесу для понад 600 тисяч українських дітей, які постійно або тимчасово проживають за межами України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-