Вулицями Гельсінкі пронесли чотириметровий рахунок з переліком злочинів РФ у війні проти України

Вулицями Гельсінкі пронесли чотириметровий рахунок з переліком злочинів РФ у війні проти України

Фото
Укрінформ
У столиці Фінляндії відбулася акція #makerussiapay, під час якої українські активісти пронесли центром Гельсінкі 4-метровий рахунок з переліком злочинів Росії у війні проти України та закликали конфіскувати заморожені активи РФ.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Товариство українців у Фінляндії / ТУФ (Ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry).

«Ми закликали уряд Фінляндії та інших європейських країн конфіскувати заморожені російські активи та передати ці кошти Україні для захисту від російської агресії та подальшої відбудови. Загальна сума, про яку йдеться, становить близько 300 мільярдів доларів», – йдеться в дописі.

Читайте також: У Мінʼюсті кажуть, що юристи світу розробляють механізми стягнення коштів з РФ до компенсаційного фонду

ТУФ подякувало Ізабелі де Калісло (Isabella De Calisto) та Петру Демінському (Petro Deminskyi) за їхні промови, а також Софії Яковишиній (Sofiia Yakovyshyna) за її зворушливий виступ.

Також подяка висловлена всім, хто приєднався до проведення акції у столиці Фінляндії.

Нагадаємо, Черкаська міська лікарня швидкої меддопомоги отримала допомогу, надіслану Логістичним центром Товариства українців у Фінляндії (ТУФ) в Україну волонтерській Громадській організації «Січ».

Фото: Товариство українців у Фінляндії / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-