Світовий конгрес українців привітав Швецію зі вступом у НАТО

Світовий конгрес українців привітав Швецію зі вступом у НАТО

Укрінформ
Світовий конгрес українців (СКУ) привітав Швецію, яка 7 березня офіційно стала новим, 32-м, членом Північноатлантичного Альянсу.

Як передає Укрінформ, про це СКУ повідомив на своїй фейсбук-сторінці.

«Ми висловлюємо наші найщиріші вітання урядові та народу Швеції. Відтепер Королівство є невід’ємною частиною колективної оборони НАТО» – йдеться у вітанні.

У СКУ наголосили, що вступ Швеції не лише суттєво посилює Північноатлантичний Альянс, але й зміцнює безпеку усієї Європи. Це особливо важливо для регіону Балтійського моря, який знаходиться під постійною загрозою з боку Росії.

«Як українці, ми сподіваємось, що й Україна пройде шляхом Фінляндії та Швеції і також якомога скоріше стане членом Альянсу. Усі разом ми зупинимо російське зло і забезпечимо мир!», – додали в Конгресі.

Як повідомляв Укрінформ, Швеція подала заявку на членство в НАТО у 2022 році після вторгнення Росії в Україну, і більшість членів Альянсу швидко ратифікували її. Однак тривалий час вступ Швеції до НАТО блокували Туреччина та Угорщина.

Президент Угорщини Тамаш Шуйок підписав 5 березня протокол про вступ Швеції до військового альянсу НАТО, усунувши останню перешкоду перед історичним кроком скандинавської країни, яка зберігала нейтралітет протягом двох світових воєн і «холодної» війни.

Відповідний протокол про вступ Швеції до НАТО опублікував Державний департамент США. В ньому від імені держсекретаря США зазначається, що були виконані всі умови для набуття Швецією членства у НАТО.

7 березня Швеція офіційно стала новим 32-м членом Північноатлантичного Альянсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-