Уряд Нідерландів відкрив програму для підтримки українських митців

Уряд Нідерландів відкрив програму для підтримки українських митців

Укрінформ
Уряд Нідерландів з метою створення довготривалих зв’язків між українською та нідерландською культурними сферами відкрив програму для підтримки українських митців, які отримали тимчасовий прихисток у країні.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України в Нідерландах.

Зауважується, що програма координується Нідерландською літературним фондом (Nederlands Letterenfonds)

Дата закриття програми підтримки – 31 травня 2024 року або у момент вичерпання виділеного бюджету.

Максимальна сума гранту для однієї особи складає 9 тис. євро. Ця сума може бути витрачена на проєкт, тур чи фінансування резиденції або ж студії.

Заявка може бути подана лише зареєстрованою у Нідерландах юридичною особою. Для подачі на грант, митці повинні знайти Нідерландську культурну організацію, установу, університет чи муніципалітет для співпраці. Організації також можуть номінувати творчі колективи, групи та колаборації митців.

Підтримка надається українським митцям, які проживали в Україні до 24 лютого 2022 року та зараз перебувають у Нідерландах.

Розглядатимуться кандидати, які працюють у будь-якій креативній дисципліні, зокрема кінематографі, акторській діяльності, літературній діяльності, художньому мистецтві, та інших напрямках. Кандидати повинні мати принаймні 3 роки досвіду професійної діяльності у своїй дисципліні.

Заявки повинні бути подані англійською чи нідерландською мовою онлайн, через нідерландську сторінку програми. Заявка повинна містити повністю заповнену форму, опис проєкту (не менше 2 сторінок), резюме чи біографію кандидата та план розподілу бюджету. Рішення буде надано впродовж чотирьох тижнів з моменту подання заявки.

Детальніша інформація доступна за посиланням.

Нагадаємо, завдяки нідерландській платформі Giro555 майже 5 млн українців отримали допомогу.

Фото з сайту clarusapex.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-