Український аудіогід з’явився у Фінському музеї фотографії

Український аудіогід з’явився у Фінському музеї фотографії

Укрінформ
У Фінляндії з'явився ще один аудіогід українською мовою, цього разу – у Фінському музеї фотографії (Suomen valokuvataiteen museo) у Гельсінкі.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Товариство українців у Фінляндії (ТУФ), яке долучилося до проєкту.

Зауважується, що аудіогід створено для постійної виставки Etsin («Шукаю»). Прослухавши його, можна дізнатися не тільки про історію фотографії, а й про один важливий епізод культурних зв'язків між нашими країнами: про перебування у Фінляндії легенди українського театру – акторки Марії Заньковецької, 170-річний ювілей якої ми святкуємо цього року. Записи доступні також фінською мовою.

Товариство запросило українців відвідати Фінський музей фотографії (Kaapelitehdas Kaapeliaukio 3, G-rappu, 00180 Helsinki), який запровадив безплатний вхід для осіб з українським паспортом.

Аудіогід можна також прослухати за посиланням, на Spotify та інших популярних подкаст-сервісах. Записи фінською доступний тут

Проєкт здійснено за ініціативи першої леді України Олени Зеленської та Посольства України у Фінляндії на грант Спілки музеїв Фінляндії / Suomen museoliitto.

Окрема велика подяка висловлена Музею театрального, музичного та кіномистецтва України за підтримку у роботі над епізодом про Марію Заньковецьку.

Нагадаємо, у липні 2023 року посол України у Фінляндії Ольга Діброва у рамках ініціативи Першої леді України Олени Зеленської відкрила другий український аудіогід – на екскурсійному маршруті фінської столиці «Історичний центр Гельсінкі».

Нагадаємо, раніше аудіогід українською мовою з’явився на одній із найбільших і найважливіших туристичних локацій Фінляндії – острові-фортеці Суоменлінна (Свеаборг).

Фото: Товариство українців у Фінляндії / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-