В Амстердамі запрацював перший український ресторан

В Амстердамі запрацював перший український ресторан

Фото
Укрінформ
В Амстердамі відкрився перший ресторан української кухні, страви тут готують і подають біженці з України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, на відкритті ресторану були присутні віцепрем'єр-міністр – міністр соціальних питань та зайнятості Карієн ван Генніп, мер Амстердама Фемке Халсема, представники посольства України в Нідерландах.

Головна мета закладу – не лише познайомити відвідувачів з українською кухнею, а й створити затишне місце для посиденьок і майстер-класів. Також гості мають змогу придбати твори українських художників та більше дізнатися про українську культуру.

Одним із засновників ресторану є колишній нідерландський депутат від партії D66 Сьюрд Вармердам.

«Раніше я опікувався тим, щоб якомога більше українців мали змогу працювати в Нідерландах. І завжди думав, як було б чудово мати український ресторан. Адже так багато біженців, особливо жінок, які трохи старші, не розмовляють нідерландською чи англійською, але вміють дуже добре готувати. Після виборів... я вирішив, що час познайомити нідерландців з українською кухнею та культурою», – зазначив Вармердам.

За його словами, заклад два місяці працюватиме «в тестовому режимі».

«Коли ми думали про відкриття ресторану, ми не уявляли, чи зацікавляться цим люди в Амстердамі, чи зможемо ми знайти тих, хто захоче тут працювати. Тож вирішили відкритися спочатку на два місяці. Якщо все вдасться, то продовжуватимемо працювати. Зараз я бачу, що це місце робить щасливими дуже багато людей», – сказав співзасновник.

У посольстві України в Нідерландах повідомили, що український ресторан працює у будівлі ресторану Alex+Pinard, який активно сприяє інтеграції та трудовій участі українців у Нідерландах. 

Гостям пропонується скуштувати українську кухню та широкий вибір напоїв від українських, а також центрально- та східноєвропейських пивоварень та виноробів. Меню пропонує великий вибір страв і закусок, які надають сучасніший відтінок українським традиційним рецептам.

Заклад також задуманий як простір для зустрічей та майстер-класів. Тут гості мають можливість придбати витвори мистецтва українських художників.

Alex+Pinard розташований за адресою: Dapperstraat 10, 1093 BT Amsterdam.

Нагадаємо, 2022 року в Нідерландах українки, які вже багато років проживають у країні, відкрили магазин заморожених українських і східноєвропейських напівфабрикатів у містечку Алсмер, що за 30 км від Амстердама.

Фото: Ірина Драбок, Embassy of Ukraine in the Kingdom of the Netherlands / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-