У Нідерландах відкрилася кулінарія з українськими смаколиками

У Нідерландах відкрилася кулінарія з українськими смаколиками

Фото
Укрінформ
У Нідерландах українки, які вже багато років проживають у країні, відкрили магазин заморожених українських і східноєвропейських напівфабрикатів у містечку Алсмер, що 30 км від Амстердама.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі, кулінарний бізнес жінки вирішили запустити, щоб в першу чергу працевлаштувати українців, які через війну були вимушені покинути власні домівки.

“Я закохана в нашу українську кухню. Я її багато готую, вмію це робити, а також маю досвід роботи в Нідерландах у галузі харчування. Коли в Україні почалася війна, то я волонтерила в центрі для біженців, і люди які приїздили в Нідерланди, то перше питання в них було як знайти роботу, чим займатися, бо немає знання мови. І це мене змусило замислитися, і тоді разом з подругою ми вирішили відкрити заклад, де можна популяризувати українську їжу, а також створити робочі місця для українців. Ми знайшли “Галю балувану”. У них можна купити франшизу. Франшиза Vesela Pani - це “Галя Балувана” на європейському ринку. Ми подумали, що це дуже добре, бо ми зможемо працевлаштувати жінок, які не знають мови, але вміють гарно готувати", – розповідає Тетяна Йосипенко, яка вже майже 15 років проживає в Нідерландах.

Тетяна Йосипенко
Тетяна Йосипенко

За її словами, наразі в них працює 10 українців, які залишили рідну країну через війну.

Українки відкрили магазин домашніх напівфабрикатів з відкритим виробництвом. Клієнти на власні очі можуть бачити, з чого виготовляються смаколики, яке м’ясо використовується.

“М’ясо нам постачає компанія Burg en Bol. Це одна з найстаріших м'ясних компаній в Нідерландах. Для нас дуже важлива якість, тож для наших клієнтів усе найкраще”, – каже Йосипенко.

Постачальник м’яса з нідерландської компанії Burg en Bol Марк ван дер Віллік каже, що вперше має справу з українським бізнесом, а також зізнається, що вподобав українську кухню.

“Так я пробував українську кухню, мене пригощали. Часом чимось нагадує деякі італійські страви. Дуже смачно”, – каже нідерландець.

Марк ван дер Віллік
Марк ван дер Віллік

Працює магазин з українськими смаколиками в тестовому режимі кожного дня з 12.00 до 19.00 за місцевим часом. 

Готують і продають в українській кулінарії вареники, пельмені, котлети, голубці, сирники. Все це з різними начинками. Також планують окрему лінію виробів для дітей.

Також мріють про відкриття ще кількох таких локацій у Нідерландах, адже одна локація з власним виробництвом та магазином українських смаколиків може дати 10-20 робочих місць.

Нагадаємо, у Нідерландах переважна більшість українців, які тікали від війни, знайшли роботу: мова йде про близько 83%.

Фото: Ірина Драбок

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-