У Литві офіційно працевлаштовані 30 тисяч українців – Кондратюк

У Литві офіційно працевлаштовані 30 тисяч українців – Кондратюк

Укрінформ
30 тисяч громадян України офіційно працевлаштовані в Литовській Республіці.

Про це у Фейсбуці повідомила заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк, передає Укрінформ.

Вона розповіла, що разом зі спікеркою литовського Сейму Вікторією Чміліте-Нільсен відвідала осередок української діаспори в Литві – «Український центр» у Вільнюсі.

«Українців у Литві багато: за 2 роки повномасштабного вторгнення тут зареєструвалися 84 тисячі українців, з яких 25 тисяч дітей. Хтось з того часу поїхав далі або повернувся в Україну. А з тих, хто лишився, офіційно працевлаштовані 30 тисяч українців. Це, напевно, рекордний показник для країн Європи», – зазначила Кондратюк.

Віцеспікерка українського парламенту висловила думку, що Литва – взірець гостинного і дружнього ставлення до вимушених переселенців з України. «Вони мають тут такі ж права, як і литовці, за винятком хіба виборчого права», – додала вона.

Кондратюк подякувала Литві за підтримку України.

Як повідомляв Укрінформ, заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк перебуває з офіційним візитом у Литві.

Нагадаємо, згідно з опитуванням, 75% українських біженців, які перебувають в Литві, планують повернутися на Батьківщину, коли це буде безпечно, а близько 17% поки що не визначилися.

Фото: Олена Кондратюк / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-